TIPS FÖR NY BÖRJARE

BEHÖVER JAG BOKA?

Nej, under ordinarie öppettider är det DROP-IN.

HAR DU ALDRIG ÅKT PÅ EN KABELBANA FÖRUT?

Inga problem! Vi har alltid coach på plats som hjälper dig att komma igång. Om du har åkt vattenskidor eller wakeboard efter båt tidigare, är detta inget problem alls. Du kommer nog att uppleva detta som lite enklare. Har du åkt skidor eller snowboard så har du också en viss fördel. Skillnaden är inte så stor som man kan tro, och just snowboardåkare har det där med “tå och häl“ i kroppen.

Har du aldrig prövat någon skid- eller brädsport, så krävs bara lite tålamod och någon av våra utmärkta coacher, så kommer även du att få uppleva den speciella frihetskänslan av att susa iväg över vatten. Flera coacher har landslagserfarenhet och medaljer från SM, EM och VM hemma i garderoben, och de misslyckas sällan med nybörjare.

Har du frågor kan du maila till info@cablepark.se

HAR DU ALDRIG ÅKT, ELLER VILL UTVECKLA DIN ÅKNING?

Man behöver ju inte gå på läger för att åka och ha kul, men det kan skynda på din utveckling att åka koncentrerat och under ledning av en coach, samt i grupp. The Cable Park anordnar läger för ungdomar 10-16 år under säsongerna. Se här för aktuella lägeraktiviteter

ÅKA MED KOMPISARNA, JOBBET ELLER KANSKE KLASSEN?

Dra ihop kompis-/arbetsgänget och maila en förfrågan om bokning av gruppåkning med egen coach till order@cablepark.se. Till oss kommer allt från kompisgäng, svensexor och företag till skolklasser och ishockeylag.

Observera att alkohol får ej tas med in på anläggningen. Hjälm och flytväst är obligatoriskt och simkunnighet krävs. All åkning sker på egen risk.


VANLIGA FRÅGOR - FAQ

1BEHÖVER JAG BOKA?
Nej, under ordinarie öppettider är det DROP-IN.
2VAD KOSTAR DET ATT KÖRA?
3VAD HAR NI FÖR ÖPPETTIDER?
4KAN JAG KÖPA PRESENTKORT HOS ER?
Födelsedagspresent till flickvännen, pojkvännen, sonen, dottern eller kompisen? Inga problem – maila order@cablepark.se och ange kontaktinformation samt önskat belopp, så kommer ett fint presentkort hem till dig!
5KAN MAN BO/SOVA KVAR NÅGONSTANS I NÄRHETEN?
The Cable Park har tyvärr inte några “gästtorp” längre. Boende finns på Good Morning Hotel, Clarion Hotel och SAS Radisson Blu Hotell i närheten – samt Jumbo Hostel. Camping finns inom kommunen. Se här för boende
6HUR FORT GÅR DET?
Wakeboard/wakeskate kräver inte en hög hastighet, “normalhastigheten” på kabeln ligger runt 16 knop, alltså knappt 30 km/h. (Under sommaren har vi dessutom 24-28C (!) i vattnet)
7FINNS DET EN ÅLDERSGRÄNS FÖR ATT ÅKA?
Vi har en rekommenderad åldersgräns på minimum 10 år. Att kunna simma är ju givet, men mycket god “vattenvana” är också viktigt! (eftersom man kan tumla runt i/under vattenytan när/om man ramlar. Det handlar också om längd och kroppslig ork/styrka, vilket kan skilja sig mycket i yngre åldrar och kabeln går ju i samma hastighet för alla). Åkare t.o.m 16 år måste ha målsmans på plats, då åkning sker under målsmans överinseende och ansvar. (De flesta yngre börjar oftast med Kneeboard, för att få en “känsla av att åka på vatten”).Vi arrangerar 3 ungdomsläger (10-16år) varje säsong, där yngre åkare kan lära sig och utvecklas på ett bra sätt.
8VAD GÖR JAG OM (NÄR?) JAG RAMLAR?
Med åtta åkare i banan är det drygt 80 meter mellan varje åkare. Det är ett krav att ha uppsikt och att den som ramlar simmar undan ur kabelns riktning. Utanför banan ligger 550 meter flytbryggor, dit man enkelt simmar och går tillbaka till starthuset.
9VAD KRÄVS I UTRUSTNINGSVÄG?
Flytväst och hjälm är obligatoriskt och ingår i liftkortet. Vidare förutsätts att du är simkunnig, samt förstår att all åkning sker på egen risk. Du får naturligtvis ha egen utrustning med dig om du vill – har du inte det så finns allt att hyra på plats. Se här för priser
10HUR LÄNGE FÅR JAG ÅKA?
Detta väljer du själv; från en timme och uppåt, precis som med ett liftkort. Tillgänglig tid varierar också med veckodag och antalet besökare på anläggningen. Om det är mycket folk som köar på startbryggan så är det praxis på de flesta kabelparker att köra max fem eller tre varv för att sedan starta om igen, så att alla får åka.
11HUR VET JAG HUR LÄNGE JAG HAR ÅKT?
När du köper åkpass får du ett armband där sluttiden står för din åkning.
12MEDTAGEN MAT/DRYCK ?
Då vi dels driver en sport/idrottsanläggning, dels har restaurang med serveringstillstånd, är medtagen alkohol inte tillåten på anläggningen. Man får inte heller åka om man konsumerat alkohol. Om man vill ha picknick går det bra på anläggningens gräsytor. Då anläggningen ligger inom flygplatsområdet, är grillning (engångsgrill etc.) tyvärr ej tillåtet på anläggningen.
13KAN MAN ÅKA VID RIKTIGT DÅLIGT VÄDER?
Kabelbanan körs inte när det finns risk för åska eftersom kabeln och stolparna är av metall, eller vid synnerligen hård vind. Kolla alltid här på hemsidan eller på vår Facebook-sida eller Instagram den dag du tänkte åka ut.
14VARFÖR MÅSTE JAG HA FLYTVÄST OCH HJÄLM?
Obligatorisk flytväst är givet – och så även hjälm. Allt för din säkerhet och även en försäkringsfråga. All åkning sker dock på egen risk, precis som med t.ex. skidåkning i fjällen och andra idrottsutövningar.
15FÅR JAG TA MED MIG MIN EGEN UTRUSTNING?
Ja, det är helt okej att åka på och med egna grejer. Flytvästen och hjälmen måste dock vara godkänd med CE-märkning. Om inte, finns det sådana i uthyrningen. Vi kollar alltid FENORNA på privata brädor, eftersom fel sort (metall t.ex.) skadar rails och hopp - och är därför inte tillåtna.
16FÖRETAGSEVENT, SVENSEXA ELLER MÖHIPPA?